Joulukalenteri – 7. luukku

Josephine Decker: Thou Wast Mild and Lovely (2014)
Josephine Decker: Thou Wast Mild and Lovely (2014)

Tähän joulukalenteriin poimin kuluneelta kalenterivuodelta 24 tärkeää elokuva-asiaa, yhden päivässä. Kyse ei ole ”vuoden parhaat”-listauksesta, sillä liikaa nimikkeitä on vielä näkemättä. Siihen palaan siis tuttuun tapaan vuodenvaihteessa.

7. luukku – Josephine Decker

Kun palasin helmikuussa Berliinin elokuvajuhlilta, intoilin seuraavat kuukaudet etupäässä yhdestä ohjaajasta: Josephine Deckeristä. Kirjoitin hänestä blogiini vuodatuksen, jossa kutsuin häntä amerikkalaisen indien superlupaukseksi. Hän seikkailee Joe Swanbergin mumblecore-piireissä, mutta siinä missä Thou Wast Mild and Lovelyn pääosassa nähtävä Swanberg keskittyy keskiarvoisten ihmisten keskiarvoisiin ongelmiin, Decker kurkottaa syvemmälle. Toivoin kovaan ääneen, että joku kotimainen festivaali nappaisi hänen elokuvansa ohjelmistoonsa. Näin ei ole vielä käynyt, ja seuraava mahdollisuus olisi varmaankin ensi kevään Season Film Festival, jos se järjestetään. Vink vink. Yhdysvalloissa sekä Thou Wast Mild and Lovely että Butter on the Latch ovat saatavilla iTunesin, Fandorin ja Vimeo-On-Demandin kautta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s