Joulukalenteri – 14. luukku

Robert Berger, Patrick Daniels, Karlyn Michelson: Charlie Victor Romeo (2013)
Robert Berger, Patrick Daniels, Karlyn Michelson: Charlie Victor Romeo (2013)

Tähän joulukalenteriin poimin kuluneelta kalenterivuodelta 24 tärkeää elokuva-asiaa, yhden päivässä. Kyse ei ole ”vuoden parhaat”-listauksesta, sillä liikaa nimikkeitä on vielä näkemättä. Siihen palaan siis tuttuun tapaan vuodenvaihteessa.

14. luukku – Docpoint Film Festival

Tammikuisen Docpointin päävieras oli yksi brittiläisen verite-dokumentin tärkeimmistä nimistä, Kim Longinotto, jonka tuotannosta nähtiin laaja kattaus (mm. tuorein ohjaus Salma sekä loistava Hold Me Tight, Let Me Go). Toinen tärkeä vieras oli kokeellisen elokuvan pioneeri, kinetiikkaa ja puhtaita muotoja arvostava Ernie Gehr. Hänen lyhytelokuviaan esitettiin kahdessa näytöksessä. Näiden lisäksi festareilla nähtiin oikeita lento-onnettomuuksia kuvittava Charlie Victor Romeo (John Watersin valinta vuoden toiseksi parhaaksi elokuvaksi!), Errol Morrisin Donald Rumsfeld -dokari The Unknown Known ja sing-along-versio ABBA – The Moviesta, sekä palkittiin Kanerva Cederström Aho & Soldan -palkinnolla. Reilun kuukauden päästä taas käynnistyvältä festivaalilta on vuonna 2015:kin lupa odottaa paljon. Vielä pääosin julkistamaton ohjelmisto on kova. Jo ilmoitettuja nimikkeitä voi tiirata Docpointin kotisivuilta. Kiinnostavimpiin lukeutuvat Winter’s Bone -ohjaaja Debra Granikin mainio Stray Dog sekä Edward Snowden -dokkari Citizenfour.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s