Joulukalenteri – 21. luukku

Philip Seymour Hoffman
Philip Seymour Hoffman

Tähän joulukalenteriin poimin kuluneelta kalenterivuodelta 24 tärkeää elokuva-asiaa, yhden päivässä. Kyse ei ole ”vuoden parhaat”-listauksesta, sillä liikaa nimikkeitä on vielä näkemättä. Siihen palaan siis tuttuun tapaan vuodenvaihteessa.

21. luukku – Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman oli yksi sukupolvensa lahjakkaimmista näyttelijöistä. Boogie Nights, Big Lebowski, Magnolia, The Talenter Mr. Ripley, Almost Famous, Punch-Drunk Love, Capote, The Savages, Before the Devil Knows You’re Dead, Synecdoche, New York, Doubt, The Ides of March, Moneyball, The Master ja A Late Quartet. Mieletön lista hienoja elokuvia ja hienoja suorituksia. Itselleni ehkä läheisin on silti rooli Todd Solondzin pahan mielen mestariteoksen Happinessin yksinäisenä huohottajana. Vaikka Hoffmanin osa siinä on pieni, liitän paljon elokuvasta juuri hänen surkeaan pikkupervoonsa. Tänä vuonna Hoffman nähtiin kolmessa roolissa. A Most Wanted Man on Anton Corbijnin kylmä ja tyylikäs eurotrilleri, jossa Hoffman pelaa järjettömällä karismallaan hyvin, Nälkäpeli – Matkijanärhi, osa 1 taas on Hoffman-annokseltaan minimaalinen YA-scifidystopia. John Slatteryn God’s Pocket nähdään Orionissa kuukauden elokuvana helmikuussa. Näiden jälkeen Hoffman nähdään vielä Matkijanärhen jo kuvatussa jatko-osassa. Jossain tv-studio Showtimen kovalevyillä on myös pilottijakso Happyish-nimiseen tv-sarjaan. Hoffmanin rooliin on sittemmin kiinnitetty Steve Coogan, joten alkuperäinen pilotti on korkeintaan tuleva DVD-ekstra.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s