Joulukalenteri – 20. luukku

David Cronenberg: Maps to the Stars (2014)
David Cronenberg: Maps to the Stars (2014)

Tähän joulukalenteriin poimin kuluneelta kalenterivuodelta 24 tärkeää elokuva-asiaa, yhden päivässä. Kyse ei ole ”vuoden parhaat”-listauksesta, sillä liikaa nimikkeitä on vielä näkemättä. Siihen palaan siis tuttuun tapaan vuodenvaihteessa.

20. luukku – Julianne Moore

Julianne Moore teki tänä vuonna ainakin kaksi a-luokan roolisuoritusta. Näistä enemmän Oscar-raadin mieleen on Wash Westmorelandin ja Richard Glatzerin ohjaama Still Alice, jossa yliopistoprofessori sairastuu Alzheimerin tautiin. Elokuvaa ei ole vielä esitetty Suomessa kriitikoille, mutta ensi-ilta on Episodin Oscar-kalenterin mukaan 6. maaliskuuta. Mainontaan saatetaan hyvinkin saada Oscar-lisää (gaala pidetään 22. helmikuuta). Paraikaa teattereissa sen sijaan pyörii David Cronenbergin briljantti Maps to the Stars, josta Moore palkittiin Cannesissa parhaana naisnäyttelijänä. Ihmisruumiin jälkeen Hollywoodia tonkimaan ryhtynyt Cronenberg tekee elokuvassaan kylmän kivuliasta viihdesatiiria, jonka yhtenä tulkkina Moore on tyystin elementissään. On hienoa, että 54-vuotias näyttelijä saa yhä superhyviä rooleja näytelläkseen. Se on Hollywoodissa valitettavan harvinaista.

ps. näiden elokuvien lisäksi Moore esiintyi tänä vuonna myös Liam Neeson -pöhköily Non-Stopissa sekä kahdessa YA-fantasiassa: Nälkäpeli – Matkijanärhi, osa 1 pyörii paraikaa teattereissa ja on ihan kelpo, Seventh Son saa ensi-iltansa 2. tammikuuta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s