Joulukalenteri – 11. luukku

Tommy Wiseau: The Room (2003)
Tommy Wiseau: The Room (2003)

Tähän joulukalenteriin poimin kuluneelta kalenterivuodelta 24 tärkeää elokuva-asiaa, yhden päivässä. Kyse ei ole ”vuoden parhaat”-listauksesta, sillä liikaa nimikkeitä on vielä näkemättä. Siihen palaan siis tuttuun tapaan vuodenvaihteessa.

11. luukku – Night Visions

Yksi Suomen tärkeimmistä festivaaleista jatkoi tänä vuonna kasvamistaan. Sekä keväinen Back to Basics -varjotapahtuma että syksyn Maximum Halloween keräsivät ennätysyleisöt genre-elokuvan ystäviä Bio Rexiin, Kino Engeliin sekä uusina aluevaltauksina WHS Teatteri Unioniin ja Kinopalatsiin. Ne toivat valkokankaille Snowpiercerin, Wetlandsin, Maps to the Starsin, Nightcrawlerin, Ruotsalaisen hetken ja Moebiuksen ennen niiden varsinaisia teatteriensi-iltoja. Ne toivat vieraiksi Lloyd Kaufmanin, Marko Mäkilaakson, David Wnendtin, Randy Mooren, John McNaughtonin ja monia muita. Niissä esitettiin juhlanäytöksinä mm. Romanovin kivet, The Toxic Avenger ja The Texas Chainsaw Massacre. Niissä näytettiin The Room, useamman kerran. Vuonna 2013 Night Visions palkittiin vuoden kulttuuritekona. Ei ihme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s