Joulukalenteri – 9. luukku

Lars von Trier
Lars von Trier

Tähän joulukalenteriin poimin kuluneelta kalenterivuodelta 24 tärkeää elokuva-asiaa, yhden päivässä. Kyse ei ole ”vuoden parhaat”-listauksesta, sillä liikaa nimikkeitä on vielä näkemättä. Siihen palaan siis tuttuun tapaan vuodenvaihteessa.

9. luukku – Lars von Trier

Lars von Trier on hieno hahmo. Vuodenvaihteessa hän julkaisi ainakin pituutensa puolesta suurimman elokuvansa. Kahteen osaan jaettu Nymphomaniac kesti ensimmäisellä teatterikierroksellaan nelisen tuntia. Siinä ei silti ollut sekuntiakaan liikaa. Naista vuoroin biologisena toimijana ja kulttuurisena kategoriana, subjektina ja objektina, myyttinä ja lihamöykkynä puiva mestariteos on kuin 2000 metrin aitajuoksu, jossa esteet ovat isoja mustia kaluja. Helmikuussa Berliinin elokuvajuhlilla sai ensi-iltansa Nymphomaniacin ensimmäisen osan pidempi versio. Lehdistötilaisuudessa von Trier esitteli paitansa Persona Non Grata -tekstiä, ja skippasi itse haastattelusession. Samassa tilaisuudessa Shia LaBeouf spedeili ”I am not famous anymore”-meeminsä kanssa. Ja nyt syksyllä Trier antoi haastattelun, jossa hän kertoi luopuneensa päihteistä ja pelkäävänsä, ettei saa selvin päin enää mitään tehdyksi. Trololoo!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s