Joulukalenteri – 2. luukku

PMKH_still1_kuva_timo_klaavo
Selma Vilhunen: Pitääkö mun kaikki hoitaa? (2012)

Tähän joulukalenteriin poimin kuluneelta kalenterivuodelta 24 tärkeää elokuva-asiaa, yhden päivässä. Kyse ei ole ”vuoden parhaat”-listauksesta, sillä liikaa nimikkeitä on vielä näkemättä. Siihen palaan siis tuttuun tapaan vuodenvaihteessa.

2. luukku – Pitääkö mun kaikki hoitaa?

Selma Vilhusen ohjaama ja Kirsikka Saaren käsikirjoittama lyhytelokuva nimettiin vuosi sitten Oscar-ehdokkaaksi vasta toisena suomalaiselokuvana (edellinen oli Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä vuodelta 2002). Palkinnon vei lopulta pateettinen tanskalaisdraama Helium, johon verrattuna Tuffi Filmsin tuottama Pitääkö mun kaikki hoitaa? oli ehkä liian pieni ja kevyt. Pari kuukautta Oscarien jälkeen sai ensi-iltansa Vilhusen ohjaama pitkä dokumentti Laulu. Sitä ennen teatterilevitykseen ennätti Tuffi Filmsiltä jo mainio lähiösatu Korso. Vaikka himoittua pystyä ei tullut, tekijät ja tuotantoyhtiö saivat ehdokkuudesta ainutlaatuista vetoapua. Vilhunen kutsuttiin kesällä Yhdysvaltain Elokuva-akatemian jäseneksi mm. valitsemaan ensi vuoden Oscar-voittajia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s