Joulukalenteri – 1. luukku

Robert Wiene: Das Cabinet des Dr Caligari (1920)

Tähän joulukalenteriin poimin kuluneelta kalenterivuodelta 24 tärkeää elokuva-asiaa, yhden päivässä. Kyse ei ole ”vuoden parhaat”-listauksesta, sillä liikaa nimikkeitä on vielä näkemättä. Siihen palaan siis tuttuun tapaan vuodenvaihteessa.

1. luukku – Yle Teeman elokuvafestivaali

Vuoden pimein aika voi lamaannuttaa ja erakoittaa. Ulkona on kylmä, Helsingin kadut ovat märät ja ihmiset harmauden keskellä kaikkein rumimmillaan. Onneksi festaroida saattoi marraskuussa kotisohvaltakin. Yle Teema näytti viime viikon aikana maailman kauneimpia elokuvia, ja mikä parasta, festaria voi viettää näin jälkijättöisestikin. Yle Areenasta löytyvät kirjoittamishetkellä mm. mestarilliset Cria cuervos (1976), Das Cabinet des Dr Caligari (1920), Sunrise (1927), The Master (2012) ja Room 237 (2012). Neljä ensimmäistä lukeutuvat siihen ”maailman kauneimpien” kategoriaan, jälkimmäinen taas on yksi hauskimpia koskaan näkemiäni dokumentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s