Johnny Depp on aina tehnyt huonoja elokuvia

Johnny-Depp-lone-ranger-reaction

Jostain syystä moni yhä ihmettelee Johnny Deppin roolivalintoja. Rommipäiväkirjat, The Lone Ranger ja viimeisenä hiljattain meilläkin ensi-iltansa saanut Transcendence ovat kummastuttaneet coolin ja artsun näyttelijäneron faneja. Miksi hän sortuu tällaisiin kaupallisiin jytkyihin? Onko hän menettänyt kriittisen silmänsä?

Mutta onko mitään kriittistä silmää koskaan ollutkaan? Vilkuilin taannoin televisiosta tullutta From Helliä. Se on aika hölmö. Siitä on jo 13 vuotta.

Katsotaanpa vähän Deppin filmografiaa.

1984-1989: Uran alkutaipaleet

A Nightmare on Elm Street (Painajainen Elm Streetillä), Private Club, Slow Burn, Platoon – Nuoret sotilaat

Yksi keskinkertainen teinislasher, pari tyystin unohtunutta pikkutyötä ja Oliver Stonen Vietnam-klassikko. Rooli 21 Jump Streetissä, jota en ole nähnyt, ja joka varmasti olisi pitänyt nähdä ”silloin”.

1990-1995 Tim Burton ja kulttitähteys

Edward Scissorhands, Cry Baby, Arizona Dream, Gilbert Grape, Benny & Joon, Ed Wood, Don Juan DeMarco, Nick of Time, Dead Man

Eittämättä Deppin vahvin kausi. Työskentelyä John Watersin, Tim Burtonin ja Jim Jarmuschin kautta. Kukin hyödyntää Deppin hauraita kasvoja tavallaan. Outsider-kulttistatusta ei tarvitse sinänsä ihmetellä. Kuitenkin Depp yrittää samaan aikaan änkeä Bruce Willisin tontille epätodennäköisenä toimintasankarina (Nick of Time). Halu isoksi Hollywood-tähdeksi on kova.

1996-2000

The Brave, Donnie Brasco, Fear and Loathing in Las Vegas, The Ninth Gate, Astronaut’s Wife, Sleepy Hollow, Chocolat, The Man Who Cried, Before Night Falls

Vahva kausi jatkuu, joskin vähän hoiperrellen. Yksi oma ohjaus (syystäkin vaisun vastaanoton saanut The Brave), muutama hyvä roolivalinta (yhteistyöt mm. Newellin, Schnabelin ja Gilliamin kanssa), pari aika kökköä kökköä (etupäässä tuo astronauttifarssi).

2001-

From Hell, Blow, Pirates of the Caribbean, Once Upon a Time in Mexico, The Libertine, Happily Ever After, Secret Window, Finding Neverland, Charlie and the Chocolate Factory, Corpse Bride, Pirates of the Caribbean 2, Sweeney Todd, Pirates of the Caribbean 3, The Imaginarium of Doctor Parnassus, Public Enemies, The Tourist, Alice in Wonderland, The Rum Diary, Rango, Pirates of the Caribbean 4, Dark Shadows, The Lone Ranger, Transcendence…

Sitten retkahtaa ihan kunnolla. Jos näyttelijän hyvät elokuvaprojektit viimeisten 14 vuoden aikana voi laskea yhden käden sormilla (Blow, Corpse Bride (jossa tosin vain äänenä), Public Enemies), miksi Deppiltä yhä odotetaan jotain?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s